U saradnji Saveza gluvih i nagluvih Vojvodine i Policijske uprave Novi Sad pokrenut je projekat “Bezbedni u svetu tišine”, radi podizanja nivoa bezbednosti osoba sa oštećenim sluhom. Bačka Palanka je poslednja od četiri opštine u kojima  je na promotivan način predstavljen projekat.

Na broj 066 88 93 227 osobe sa oštećenim sluhom mogu da prijave krivična dela, kao što su krađa, razbojništvo, iznude, ucene, nasilnička ponašanja, nasilje u porodici i slično i prekršaje – vršenje nasilja, pretnja ili tuča, nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje, prosjačenje i slično.

Projekat trenutno pokriva Novi Sad i  opštine Bečej, Vrbas i Bačka Palanka. Postoji mogućnost da se proširi i na sve ostale delove Srbije, što  zavisi od lokalnih samouprava.

Savez gluvih i nagluvih Vojvodine i Policijska uprava Novi Sad pozivaju osobe sa oštećenim sluhom da, ukoliko im je ugrožena bezbednost pošalju SMS na broj: 066 88 93 227, mogu a ne moraju da upišu ime i prezime, opišu kratko događaj koji prijavljuju i tačnu lokaciju događaja.