Fiskluturna sala OŠ Braća Novakov u Silbašu u petak 20. oktobra bila je obojena u prelepe nijanse zelene, crvene i žute boje , a razlog tome bilo je održavanje manifestacije pod nazivom “Dani jabuke” .

Ova manifestacija, okupila je đake , nastavnike i roditelje i oduševila sve prisutne svojom izuzetno posećenom i šarmantnom atmosferom. Učenici, roditelji, nastavnici i meštani okolnih sela okupili su se kako bi proslavili jedan od najomiljenijih plodova prirode – jabuku.

Sala škole pretvorila u pravu malu oazu voćnjaka, ukrašenu prelepim jabukama i šarenim dekoracijama. Svuda unaokolo mogli su se osetiti mirisi svežih jabuka i specijaliteta od ovog voća.

 

Manifestacija je ponudila raznovrstan program koji je zadovoljio svačiji ukus. Stariji su uživali u degustaciji različitih sorti jabuka, sokova, i slatkih proizvoda od jabuka koje su pripremili učenici, nastavnici i roditelji .

“Dani jabuke” u OŠ Braća Novakov u Silbašu su bili pravo slavlje zdrave voćke i zajednice. Ova manifestacija je ne samo obogatila lokalnu zajednicu već i podstakla svest o zdravim životnim navikama . Sa toliko entuzijazma i kreativnosti koji su prikazani tokom ove manifestacije, sigurno je da će “Dani jabuke” nastaviti da budu dragulj u kalendaru događanja Silbaša.