Na svečanoj sednici Skupštine opštine Bačka Palanka, održanoj 20. oktobra povodom Dana opštine i Dana oslobođenja Bačke Palanke dodeljene su Oktobarske nagrade pojedincima, udruženjima i organizacijama.

Nagrada se u vidu zlatne značke dodeljena je Tatjani Hadžialić iz Bačke Palanke za postignute rezultate u oblasti muzičkog obrazovanja.

Tatjana Hadžialić rođena je u muzičkoj porodici Hadžialića. Njeni roditelji, koji su takođe iz muzičkih porodica, svirali su veliki broj instrumenata i aktivno se bavili muzikom, koja je Tanju osvajala od najranijeg detinjstva. Tatjana je završila Muzičku akademiju u Novom Sadu, odsek solfeđo. Od tada, Tanja, kako je od milja zovemo, je muzički aktivna.

Od 1993.g., je stalno zaposlena u Školi muzičkog obrazovanja „Stavan Hristić” u Bačkoj Palanci u nastavi klavira, hora i kao klavirski saradnik. Danas predaje solfeđo, hor, teoriju muzike i vodi muzičko zabavište.

U svom tridesetogodišnjem radu, Tanja je sa svojim učenicima osvajala i osvaja prve nagrade na najznačajnijim takmičenjima u Srbiji i van nje. U RS pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, osvojila je preko pedeset prvih nagrada, od kojih su nekolicina učenika apsolutni pobednici takmičenja /LAUREATI/. To su takmičenja: Republičko takmičenje iz solfeđa i teoretskih predmeta, Takmičenje mladih solfeđista u Požarevcu, Međunarodno takmičenje iz solfeđa, „Viva la muzica” y Sremskoj Mitrovici, Ekipni festival solfeđa „Slavenski“ u Novom Sadu, Međunarodno takmičenje solfeđa i teorije muzike u organizaciji UMBPS u Beogradu, International muzik master class and competition, Maribor.

U toku 2023. g. Tanja je sa svojim učenicima osvojila 16 prvih nagrada iz solfeđa i teorije muzike od kojih je Nikola Čutura, apsolutni pobednik takmičenja iz solfeđa.

Tatjana Hadžialić je takođe na mnogim takmičenjima bila član žirija, kao istaknuti poznavalac i stručnjak iz solfeđa i teorije muzike, te vrsni pedagog.

Pored osnovnog obrazovnog rada u muziškoj školi, Tatjana je svoje znanje, stručnost, kreativnost, ideje i ljubav ka muzici utkala u mnoge kompozicije namenjene kako deci, tako i odraslima.

Učestvovanjem na „Zlatnoj tamburici” Novi Sad, 1997.g., osvojila je nagradu stručnog žirija za kompoziciju “Dunav ima tvoje oči“ u vokalnom izvođenju eminentne umetnice Merime Njegomir.

1998.g. izlazi CD „Ljubavi nikad dosta“, na tekstove pesama za decu Slobodanke Bobe Nikšić iz Bačke Palanke, Tatjana je komponovala muziku i otpevala sve pesme.

S istom muzikom Tanja je uz velike poznavaoce muzike i reči, Ljubivoja Ršumovića, Pere Zupca, Duška Trifunovića, učestvovala na mnogim manifestacijama pa i na „Zmajevim dečjim igrama”, te je gostovala u emisijama „Zvrk“ i „Muzički tobogan“. Nastupala je s poznatim glumcima, Ružicom Sokić, Tihomirom Stanićem, Brankom Veselinović.

1999.g. Tatjana Hadžialić učestvije na „Festiću“ u Beogradu na Republičkom takmičenju predstava za decu na kojem osvaja prvu nagradu stručnog žirija za kompoziciju (muzika za predstavu „Bila jednom ljubav jedna”) u izvođenju Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

Tatjani je svojstven i humanitarni rad. Ona je u više navrata nastupala sa svojim kompozicijama i horovima kojima je dirigovala na mnogim humanitarnim koncertima i kulturnim dešavanjima u gradu.

Smisao njenog pedagoškog, kompozitorskog i pevačkog rada je dečja radost, znanje i vaspitanje koje prenosi na mlade talente u muzičkoj školi. Mnogi Tanjini đaci su danas vrsni muzičari, a neki od njih danas, rame uz rame sa svojom profesoricom Tanjom šire znanje o muzici nekim novim mladim talentima.