U Gerontološkom centru Bačka Palanka nastavljaju se aktivnosti, posete i druženja, kojima se obeležava Dečja nedelja i Oktobar- Mesec starih.

Tako su u toku ove nedelje Gerontološki centar, po tradiciji, posetili aktivisti Crvenog krsta. Oni redovno, u okviru manifestacije ,, SUNČANA JESEN ŽIVOTA“ , kod korisnika usluga Ustanove, sprovedu akcije merenja krvnog pritiska i merenja šećera u krvi.

U Ustanovi su zatim upriličena druženja sa decom i vaspitačima bačkopalanačkog vrtića ,, LOTUS“. Mališani su uživali sa našim najstarijim sugrađanima u kreativnom izražavanju, uz pomoć radnih terapeuta Gerontološkog cenra Bačka Palanka, razgovarali su o jesenjim aktivnostima, spremanju zimnice i lepotama ovog godišnjeg doba.

 

Zanimljiv prostor za ovo međugeneracijsko druženje bila je i sala za fizikalnu terapiju Ustanove, kao i deo dvorišnog prostora Gerontološkog centra gde se smeštene životinje – porodica patuljastih koza. Za naše najmlađe sugrađane iz škole ,, Heroj Pinki“ u toku ovonedeljne posete posebno je bilo prijatno pod saletlom, uz igru bilijara.

Dok traju lepi oktobarski dani, nastavljaju se posete i druženja u Gerontološkom centru Bačka Palanka, a sve u okviru tradicionalne manifestacije ,, SUNČANA JESEN ŽIVOTA“.