Na 158. sednici Opštinskog veća Opštine Bačka Palanka našlo se 10. tačaka dnevnog reda.

Članovi Veća doneli su Zaključak o sprovođenju postupka i utvrđivanju Programa javne rasprave o Nacrtu odluke o budžetu Opštine Bačka Palanka za 2024. godinu koji će biti predstavljen 27. oktobra u velikoj sali Opštine sa početkom u 10.00 časova.

Na sednici Opštinskog veća podnet je izveštaj o stanju bezbednosti učenika u osnovnim i srednjim školama i PU „Mladost“ . U osnovnim i srednjim školama urađeni su godišnji Programi zaštite, Akcioni planovi za zaštitu učenika kao i Timovi za zaštitu od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja. Na osnovu dostavljenih izveštaja škola sa teritorije opštine Bačka Palanka utvrđeno je da je stepen bezbednosti učenika sada mnogo veći nego ranijih godina.

Na 158. sednici Opštinskog veća Opštine Bačka Palanka usvojen je Izveštaj o radu Predškolske ustanove “Mladost” za prethodnu godinu i Plan rada za narednu. Prema rečima direktora Gorana Šatare, u prethodnoj godini PU „Mladost“ poslovala je vrlo pozitivno što očekuje i u ovoj godini s obzirom da je godišnjim planom predviđeno da oko 20 timova učestvuje u realizaciji najrazličitijih sadržaja i aktivnosti za decu.