Obeležavanje 14. juna Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi ima za cilj  podizanje svesti o značaju transfuzije krvi u spasavanju života. To je prilika da se zahvalimo pojedincima – humanim ljudima velikog srca koji daju krv i daju primer drugima da i oni postanu dobrovoljni davaoci. Dobrovoljni davaoci krvi sa teritorije bačkopalanačke opštine zavređuju mnogo više od zahvalnosti, jer je zahvaljujući njima opština Bačka Palanka već 16 put za redom najhumanija sredina u Srbiji.

Povodom Svetskog dana dobrovoljnog davanja krvi,  u Crvenom krstu Bačka Palanka  uručena su  prizanja višestrukim davaocima – za 35; 50; 75; i 100 davanja.

Za 35 davanja priznanja su dobili: Miškov Lazar, Mijanović Pero, Radosavljev Nebojša, Zbućnović Zlatko, Členek Miroslav, Told Jakob, Mileusnić Zoran, Škrbić Branislav, Grbić Srđan i Kosanović Bojan svi iz Bačke Palanke, Tronkolović Milan, Ćosić Dragoljub, Jandrić Đuro i Milovac Marko iz Obrovca, Bogdanović Vladimir i Radoja Zoranka iz Mladenova, Đorđević Stanimir i Tot Andrija iz Pivnica, Smiljanić Boris iz Novog Sada i Ostojić Milan iz Silbaša.

Za 50 davanja priznanja su dobili: Rajak Milan, Ivančić Jovan, Členek Janko, Petrović Aleksandar, Milić Miloš, Freund Žarko, Dedić Davor, Sičević Miroslav i Jeftić Pero iz Bačke Palanke, Belanji Jan, Pavlović Radoslav i Šuster Janko iz Pivnica.

Za 75 davanja priznanja su dobili: Vekić Milorad, Belička Vlatko i Savić Dragan iz Bačke Palanke, Milovanović Miodrag iz Paraga, Hurag Pavel iz Silbaša, Marković Siniša iz Despotova i Tatić Slobodan iz Mladenova.

Za 100 davanja priznanja i umetničke slike dobili su: Kecman Dušan iz Čelareva, Matić Veljko iz Pivnica, Valašek Željko iz Silbaša i Veljković Goran iz Bačke Palanke.