Директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић изјавила је да је све више иностраних туриста у Београду и да се полако враћамо на рекордну 2019. годину.

“Веома нам је важно што видимо опоравак, што се инострани туристи враћају. Добро је и то што се многе земље одлучују да попусте рестриктивне мере када је у питању коронавирус тако да верујем да ћемо у наредном периоду имати још већи број иностраних туриста”, рекла је Лабовић за Пинк.

Истакла је да су туристи који су посећивали Србију пре пандемије наставили да долазе и да су то пре свега туристи из Турске, Русије, Босне и Херцеговине, Црне Горе, те додала да у топ десет туриста који долазе у нашу земљу спадају и гости из западне Европе.

“Очекујемо да ће ове године када су ове земље у питању, бројке да се врате на оне рекордне”, рекла је Лабовић.

Навела је да је процена Европске туристичке комисије да ће ова година бити око 20 одсто лошија него рекордна 2019. година, када је цела Европа у питању.

“Верујемо да ће бити бољи резултат од тога”, рекла је Лабовић.

Напоменула је да су у нашој земљи свакако најпосећенији Копаоник и Златибор, нарочито када су у питању домаћи туристи у зимском периоду, али и додала да се ове године доста иностраних туриста могло видети на тим планинама.

“Такође, Дивчибаре, Тара, Златар, Стара планина су планине које се врло радо бирају и где се ове зимске сезоне тражио кревет више. Оно што нас такође радује, то је да и даље постоји потражња за одмором у нашим бањама, и у зимском периоду”, додала је Лабовић.

Извор: РТВ