Општинска изборна комисија Бачка Паланка је, на својој 33.седници утврдила резултате избора за одборнике Скупштине општине Бачка Паланка:

 У општини Бачка Паланка у бирачки списак уписано је укупно  46557 бирача. На локалним изборима гласало је 26950 бирача. У гласачким кутијама за избор одборника у СО БП било је укупно 1435 неважећих листића. Важећих листића је било 25.499, а бирачи су своје гласове расподелили на следећи начин:

Изборна листа: „Александар Вучић – За нашу децу“ добила је 14.155 гласова, Изборна листа: „Заједно за Бачку Паланку“- Покрет социјалиста-Странка војвођанских Словака-ПС-СВС-Саша Борковић, Пеђа Вулетић добила је 6.339 гласова. Изборна листа: Ивица Дачић-“Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија (ЈС)“-Драган Марковић Палма добила је 3448 гласова, а Изборна листа: „Др Војислав Шешељ-Српска радикална странка“ 1557.

У односу на број добијених гласова Изборна листа: „Александар Вучић-За нашу децу“ освојила је 24 мандата у скупштини општине Бачка Паланка. Изборној листи: „Заједно за Бачку Паланку“- Покрет социјалиста-Странка војвођанских Словака-ПС-СВС-Саша Борковић, Пеђа Вулетић припада 10 мандата, изборној листи:Ивица Дачић-“Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија (ЈС)“-Драган Марковић Палма 5 мандата, а изборној листи: „Др Војислав Шешељ-Српска радикална странка“ 2 мандата у Скупштини општине Бачка Паланка.

На основу Закона о локалним изборима, Изборна комисија јединице локалне самоуправе најкасније у року од 10 дана од дана објављивања укупних резултата избора, све добијене мандате са изборне листе додељује кандидатима по редоследу на изборној листи, почев од првог кандидата са листе и издаје уверење одборнику да је изабран. Мандат одборника почиње да тече даном потврђивања, а о потврђивању мандата одборника одлучује Скупштина на конститутивној седници.

Конститутивну седницу Скупштине сазива председник скупштине из претходног сазива у року од 15 дана од дана објављивања резултата избора. Конститутивном седницом председава најстарији одборник у чему му помаже најмлађи одборник.