У сали Скупштине општине Бачка Паланка,  данас је одржана  је свечана  додела стипендија ученицима и студентима са територије наше општине.  Председник општине Бачка Паланка Бранислав Шушница, доделио је стипендије ученицима и студентима,  који су испунили све услове за стипендирање у овој школској години. 

По објавељеном Конкурсу, 253 ученика и 146 студената конкурисало је за добијање стипендије  и они, према одлуци комисије, испуњавају све услове који су потребни. Поред успеха у школи и на факултету, комисија је вредновала и успехе на такмичењима. Један од критеријума за добијање стипендије јесу приходи родитеља или старатеља као и број чланова домаћинства, а приликом одлуке о додели стипендије, узимају се у обзир и катастарска примања. Комисија је радила у складу са Одлуком о додели стипендија ученицима и студентима на територији општине Бачка Паланка.

Укупно 150 најбољих ученика и студената са територије Бачка Паланка, данас је потписало Уговоре о стипендирању за школску 2019/2020 годину.