Тренд троцифреног броја оболелих у АП Војводини настављен је и током претходна 24 сата и у том периоду регистровано је нових 126 случајева оболелих од ковида 19. Присуство вируса се евидентира у свим војвођанским окрузима, а највећи број оболелих  бележи се у Јужнобачком округу и граду Новом Саду, стоји у саопштењу Покрајинске владе.

Тренутно je ( 11. 07. 2020) на територији Војводине потврђено 1275 активних случајева пацијената заражених вирусом. У Клиничком центру Војводине се у овом тренутку лечи 201 пацијент од којих се 16 налази на механичкој вентилацији и у тешком општем стању. У Општој болници у Панчеву на лечењу је 100 пацијената. У осталим ковид центрима општих болница у Војводини налази се 95 пацијената, од тога је у Врбасу 36, у Сремској Митровици 20, у Сомбору 15, Суботици 13, у Вршцу 8 и у Кикинди 3.  У Институту за здравствену заштиту деце и омладине Војводине у Новом Саду налази се троје деце код којих је потврђено присуство овог вируса.

Од почетка епидемије, од вируса је оболео 321 здравствени радник у Аутономној Покрајини Војводини. Нажалост, до данашњег дана од последица ове опаке болести преминула су 54 грађанина АП Војводине.

Сви ови подаци  јасно указују на то да је ситуација веома озбиљна и да је последњи тренутак да покажемо максималну одговорност.  Апелујемо на грађане да се придржавају свих препоручених епидемиолошких мера заштите, како бисмо зауставили даље неконтролисано ширење  вируса међу популацијом, наведено је у саопштењу прес бироа Покрајинске владе.