Тржиште и цене стабилни

Тржиште и  цене стабилни

Потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је данас да грађани могу да буду мирни јер је тржиште у нашој земљи стабилно, а обезбеђена је и стабилност цена.

Љајић је у изјави за Радио-телевизију Србије  рекао да је јутрос од 4 до 7 часова за најстарије грађане било отворено много више продавница него раније, уз напомену да ће они моћи да иду у куповину и наредног викенда.

Очито да интересовање не јењава, све је више купаца, робе има довољно и понуда је коректна, указао је потпредседник Владе и додао да се тражи углавном исти асортиман производа.

Он је рекао да се свакодневно разговара са добављачима, и поновио значај одржавања ланца како бисмо сви били мирни, а стабилност одржана.

Према његовим речима, врхунац куповине и продаје био је од 9 до 15. марта, када је потражња била 61 одсто већа од истог прошлогодишњег периода, при чему ниједног тренутка продавнице нису биле празне.

Љајић је потврдио и да је сировинска база добра и да домаћом производњом могу да се задовоље потребе за основним намирницама, што се у овој кризи и показало.

На глобалном нивоу, како је указао, проблем може да буде логистика јер се многе земље суочавају са потешкоћама због преоптерећености и мањка возача.

Курсна листа

Share This