Слобода је врховна и највиша вредност нашег народа и земље

Слобода је врховна и највиша вредност нашег народа и земље

Председник Републике Србије Александар Вучић и министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин обишли су данас у војним хангарима у Јакову припаднике 3. ракетног дивизиона 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства.

Председник Вучић је, након обиласка нашег најмодернијег противавионског оруђа – система Панцир С, рекао да овај систем гађа на 15 километара висине, 20 километара даљине, има могућност испаљивања 12 ракета, може да гађа четири циља у истом тренутку, а истовремено има и два противавионска топа.

“Ово је велика подршка чувању наших градова и важних објеката и рејона у земљи. Настављамо да јачамо своју војску јер је слобода врховна и највиша вредност нашег народа и земље. Никога не желимо да нападамо, али овим гарантујемо сигурну будућност за нашу децу”, поручио је председник.

Он је најавио да ће Војска Србије ускоро добити нове беспилотне летелице као најмодернији вид савременог ратовања и вежбања, док ће у октобру бити одржана до сада највећа вежба ратног ваздухопловства на Пештеру, где ће бити представљени сви наши противваздушни системи.

Извор: министарство одбране Републике Србије

Курсна листа

Share This