Због епидемије коронавируса бројне традиционалне манифестације су или отказане или померене за крај лета и почетак јесени. Процењујући ситуацију локална самоуправа је првенствено због очувања здравља грађана одлучила да ове године традиционална манифестација Дунавски бал не буде одржана у оном облику како је то било до сада. Дунавски бал – је манифестација која је везана за 7. јул и нема смисла је одлагати и одржавати у неком другом термину. Како је речено на данас одржаној 195. седници Општинског већа , Дунавски бал ће свакако бити обележен 7. јула а на који начин, то ће зависити од епидемиолошке ситуације. Средства за ову манифесртацију су издвојена у буџету, тако да ако ипак у наредних 20 дана ситуација са корона вирусом буде боља, Дунавски бал ће бити одржан.
Како је на седници Скупштине општине усвојен Први ребаланс општинског буџета, којим су појединим установама додељена додатна средства, на данашњој седници Већа дата је сагласност на измене програма рада и финансирања Народне библиотеке „Вељко Петровић“, Центра за социјални рад, Туристичке организације , Установе за спорт и рекреацију „Тиквара“ и Културног центра за текућу годину. Дата је сагласност и на измене плана инвестиција и комуналних радова ЈКП „Комуналпројект“, а ради се о изградњи бунара у Товаришеву и трећој фази изградње фекалне канализација у Младенову.
Чланови општинског већа усвојили су и Извештаје са одржане Јавне расправе и утврдили предлог Одлуке о изради Плана генералне регулације насеља Обровац и Пивнице. 195. седница Општинског већа била је последња седница у овом сазиву.