Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије саопштило је данас да је унапредило веб-сајт апликацијом путем које грађани могу да добију све важне информације на једном месту у вези са заразном болешћу COVID-19. У саопштењу сe наводи да ће апликација бити доступна и за андроид уређаје путем „Google Play“ продавнице.
Грађани ће на овај јединствени начин моћи да се информишу о мерама и начинима заштите од коронавируса приликом обављања дневних активности, али и током путовања.
Сви важни бројеви телефона надлежних институција биће на једном месту, као и упутства о начинима самопровере на коронавирус.
Путем апликације грађани могу да траже помоћ од јединица локалне самоуправе уколико им је потребан доктор, храна или намирнице.
Такође, могу анонимно пријавити Инспекцији рада објекат који крши правила о ценама, Закон о раду или се не придржава заштитних мера, или особу која крши наредбу о кућној изолацији. На апликацији су доступна и сва правила која важе за време полицијског часа.
Овим путем могу да се пријаве сви они који желе да волонтирају и на тај начин пруже помоћ оним грађанима којима је то неопходно.
Грађанима Србије биће доступне најновије вести у вези са актуелном епидемиолошком ситуацијом, као и сви важни акти ресорног министарства донети у вези са епидемиолошком ситуацијом изазваном вирусом SARS-CoV-2.
Министар Зоран Ђорђевић оценио је да ће поменута апликација помоћи грађанима у борби против коронавируса, и изразио уверење да ће све информације доступне на једном месту олакшати информисање, али и пружити помоћ онима којима је она потребна.
Министарство је покренуло и Вајбер канал преко којег грађани који су приступили групи, а тренутно их има приближно 30.000, редовно добијају све значајне информације из надлежности ресорног министарства.