Из ЈКО “Комуналпројект” Бачка Паланка обавештавају  грађане  да је дистрибуција натријум-хипохлорита обављена  свим месним заједницама на територији Општине Бачка Паланка, осим Нештина и Визића где ће средство бити достављено у понедељак  6. априла.

Грађани могу у својим месним заједницама да преузму  по 5 литара дезинфекционог средства по домаћинству.  Неопходно је понети сопствену амбалажу. Управници зграда могу лично преузети на фабрици воде до 10 литара средства, како би омогућили да улази зграда буду редовно дезинфиковани.  С обзиром на то да се поменуто средство производи на  Фабрици воде  ЈКП “Комуналпројект” месним  заједницама је достављена одређена количина дезинфикационог средства, а како се буде јављала потреба за додатним количинама, оне ће тако и бити испоручиване. 

“Важно је нагласити да је средство за дезинфекцију бесплатно и да сваки грађанин има право на њега. Како је  средство на бази хлора, обавезно је придржавати се упутства за коришћење,  које ћете добити у месној заједници – кажу у “Комуналпројекту” и додају:

-Средство је пре свега намењено спољној употреби. Дезинфекцијасе  може  вршити у двориштима, улазима зграда, на разним бетонским површинама, а  могу се дезинфиковати и плочице, као и металне браве и рукохвати. Средство не сме бити у директном контакту са кожом, те апелујемо још једном да се стриктно придржавате упутства за коришћење – наведено је у саопштењу “Комуналпројекта”.

– Још једном позивамо суграђане да остану у својим кућама како бисмо из ове битке са невидљивим непријатељем изашли као победници.

Како ситуација налаже, доста грађана наше општине је у самоизолацији, али уколико Вам је средство потребно, а нисте у могућности сами да дођете по њега,  млади волонтери Канцеларије за младе Општине Бачка Паланка стоје Вам на располагању.

Контакт телефони позивног центра су 021 21 01 117, 060 59 79 414, 060 59 79 410.

Напомињемо да се дезинфекција у Бачкој Паланци свакодневно одвија. Дезинфикују се јавне површине, најфреквентније локације, али и саме улице. Како смо већ навели, насељена места су добиле одређене количине натријум-хипохлорита и скоро све месне заједнице су организовале дезинфекцију свог места.

ЈКП „Комуналпројект“ ради све што је у нашој моћи како бисмо смањили могућност ширења заразе,  те Вас подсећамо да останете код куће и на тај начин спасите животе”, наведено је у саопштењу ЈКП “Комуналпројект” Бачка Паланка.