U poslednjem kolu prvog dela takmičenja Košarkaškog saveza Vojvodine, generacija mlađih pionira 2011. KK „Feniks“ dočekala je ekipu KK  Petrovgrad” iz Zrenjanina.

Bila je to utakmica koja je odlučivala o prvom mestu nakon prvog dela takmičenja , i koliko se bodova prenosi u drugi krug.

Od samog početka se vodila velika borba , ekipe su se smenjivale u vođstvu. Na kraju prvog dela rezultat je bio izjednačen 11:11.

Početak drugog dela gosti bolje otvaraju , prelaze u vođstvo od sedam poena . Posle tajmauta trenera Feniksa , stvari se na terenu menjaju .  Feniks igra bolju odbrau i pronalazi rešenja u napadu i vrlo brzo uspeva da uhvati rezultatski priključak i čak do kraja ovog dela povede sa minimalnih 28:27.

Treći period donosi odličnu igru domaćina , koji uspevaju da odbranom nateraju protivnika na niz grešaka iz kojih imaju lake poene i stvaraju prednost od 46:36.

Feniks i u poslednjem delu igra odlično i prednost se samo povećavala do konačnih 60:44. Tako da su ovaj deo takmičenja završili sa svim pobedama i prenose maksimalan broj bodova u drugi krug.