Потпредседник СНС иначе правник, Mилош Вучевић поднео jе данас кривичну приjаву против председника Србиjе Aлександра Вучића и његовог брата  Aндреjа Вучића, како би се правосудно утврдила истина и отклонила било каква сумња у њихову умешаност у случаj Jовањица.

“Грађани Србије заслужују истину, а она је само једна”, рекао је Вучевић новинарима после подношења пријаве. Он је рекао да су информације у медијима и на друштвеним мрежама о наводном утицају председника Вучића и његовог брата са узгајањем марихуане у Јовањици, што је пре неколико година било солидно пољопривредно добро, узнемириле јавност и суд треба да утврди да ли је реч о клевети или истини.
Вучевић је кривичну пријаву поднео Републичком јавном тужилаштву од којег, како је рекао, очекује да ургентно истражи те наводе, утврди истину и јавно саопшти да ли су Вучићи повезани са Јовањицом или су аутори тих навода лагали и измишљали.
“Тужилаштво мора грађанима да саопшти истину, па уколико се наводи испоставе нетачни, неко ће морати да одговара због лажних исказа”, рекао је Вучевић новинарима.
Он је прецизирао да је пријаву саставио са својим адвокатом и да није определио кривично дело, јер је то на тужилаштву да утврди – да ли има дела или не, као и да је у њој побројао све исказе и наводе изнесене током последњих 20 дана.
Каже да је пријаву поднео, јер то нико није урадио, а истина мора да се зна, јер су ово до сада најгоре тврдње против председника и његове породице до сада изнете.
Очекује да ће тужилаштво позвати на саслушање и пријављене и оне који су оптужбе против њих износили, позивајући се на наводна сазнања да су ухапшени власник Јовањице Предраг Колувија и Андреј Вучић разговарали пред Колувијино хапшење.
Осумњичени у случају “Јовањица” демантовао је пре два дана писања појединих медија да је након хапшења телефонирао Андреју Вучићу, брату председника Александра Вучића.
Пошто се налази у притвору, Колувија је преко свог браниоца Зоре Добричанин Никодиновић поручио да су таква писања медија неистине.
Случај Јовањица изазвао је последњих дана пажњу медија, након заплене велике количине марихуане на том пољопривредном добру.

 

Извор: Танјуг