Према подацима из амбуланте “Стари град “ у Бачкој Паланци, током септембра месеца вакцину против ковида 19 примило је 89 грађана са подручја бачкопаланачке општине. Углавном су то били старији грађани који су примали 4. дозу а опредељивали су се већином за Синофарм вакцину.

Из амбуланте потврђују да је интересовање ових првих дана октобра слабо али с обзиром да пандемија и даље траје и да има заражених, вакцинација се препоручује, нарочито старијим особама и хроничним болесницима како би се избегле теже клиничке слике и хоспитализација.

Поред тога , ове недеље је почела и вакцинација против сезонског грипа , за Војводину је набављено 106.000 доза вакцине, од чега је за Јужнобачки округ обезбеђено 30.000 доза.

Вакцинација против сезонског грипа се од понедељка спроводи и у свим амбулантама Дома здравља “Др Младен Стојановић “. Ове године се очекује грип, за разлику од претходне две године, јер га је већ било на Јужној хемисфери а стручњаци напомињу да се могу давати вакцина против грипа и вакцина против ковида19 истовремено (у различите екстремитете) или у било ком временском размаку .