Главна расправа у судском процесу између председника Извршног одбора СНС Дарка Глишића и председника Покрета слободних грађана Сергеја Трифуновића одржана је данас у Основном суду у Убу, а у судници је било више него бурно.

Трифуновић се у сред суднице Глишићу уносио у лице и позивао га да се обрачунају напољу! Наиме, Трифуновић је тужио Глишића због његове изјаве да је “распала наркоманчина која треба да промени дилера”, а у законском року од 30 дана судија ће доставити пресуду.  Током суђења Трифуновић се више пута Глишићу обратио речима: “Хоћеш ли да ти и ја изађемо напоље”, након чега су разменили увредљиве речи, а на Глишића је бацио и марамицу. Због тога је судија обојицу казнио са по 10.000 динара.

Председник ПСГ је навео да је он лично навикао на вређања у јавном животу, али да има старе родитеље крхког здравља и да су се потресли због увреда. Глишић је рекао да његова изјава због које је тужен није имала намеру да увреди Трифуновића, већ је говорио “Трифуновићевим језиком”.

– Нисам имао намеру да га повредим, наравно ни његове родитеље, али сам желео да му се обратим језиком који он разуме.  Он очигледно и није повређен јер је заборавио да исприча какву бол је због тога доживео, морао је адвокат да га подсети. Чак је и после тога несметано политички напредовао и постао председник ПСГ, па испаде да треба да ми захвали – рекао је Глишић.

Његов адвокат је као доказе да је Трифуновић склон вулгарном изражавању изнео преписке на Твитеру у којима износи вулгарности. Истакао је и да je Трифуновић сам себе називао “надуваним и нашмрканим”, док је Трифуновић за све те наводе рекао да су стилске фигуре: хипербола, сарказам, цинизам.

Након суђења Трифуновић је зграду суда одмах напустио са својим адвокатом, а Глишић је дао изјаву за медије.

– Суд је одбацио све моје доказе који су врло експлицитни и са сведоцима да је он корисник опијата. Први део је био да смо доказали да се ради о особи која користи највулгарнији речник и да када му се обратите таквим речником, он не може да доживи душевни бол.  Није могао ни да се сети шта му је био душевни бол, па се тек на питање адвоката присетио да је то била нека Ромкиња која је продавала сладолед и рекла му “Прочитала сам у новинама да си наркоман.  Па то је толико смешно, човек не зна да ли је у судницу дошао са капом или без капе. Његово понашање, гађање марамицом мене и вређање мог адвоката… таквог човека не можете да увредите – рекао је Глишић.

Извор: Курир