У последња 24 сата у Србији је на корона вирус тестирано 11.123 особа, од којих је 1.769 позитивно, док је нажалост 35 особа преминуло.

Према последњим подацима Министарства здравља и Института „Батут“, на респираторима у болницама широм Србије налази се 207 пацијената.

                                               Епидемиолошка ситуација у Војводини

Током претходног дана у Војводини је регистровано 402 нова случаја. Највећи број је регистрован у Новом Саду, 120. Мањи број регистрованих случајева претходног дана последица је мањег броја захтева за лабораторијским тестирањем за празник.

У овом тренутку број регистрованих активних случајева у АП Војводини је 17.351. Очекује се даљи пад броја активних случајева у наредном периоду због опоравка великог броја оболелих са благом клиничком сликом, а који су регистровани током децембра месеца.  Тренутно, највећи број регистрованих активних случајева је у Новом Саду 4.170, потом следи Зрењанин са нешто више од 1400, Панчево са више од 1200 и Суботица са нешто мање од 1000 активних случајева.  Здравствени систем је и даље у тешкој ситуацији, али се ситуација поправља.

Извор:   Министарство здравља РС, Институт за јавно здравље Војводине