Тим за школе разматраће на данашњој седници одлуку о раду школа за наредну недељу.
Коначна одлука биће саопштена сутра пре подне, речено је Танјугу у Министарству просвете.
Ове недеље старији основци и средњошколци имају комбиновану наставу, док ученици од 1. до 4. разреда присуствују настави у школи.

Синдикат просветних радника Ниша затражио је јуче од Уније СПРС да се обрати Министарству просвете са захтевом да се одмах пређе на онлајн наставу.
Председник синдиката Владан Ћирић рекао је за Танјуг да је у нишким школама заражено више од 1.200 ученика и да расте број оболелог наставног кадра.

Он каже да на основу података добијених од председника школских синдиката, број ковид позитивних у школама у Нишу стално расте. Навео је да су захтев за онлајн наставу упутили Министарству просвете.
„Надамо се да ће то уродити плодом, немогуће је наставити наставу ако се овако буде одвијала. Плашим се да стварно не будемо могли да организујемо наставу како треба“, нагласио је Ћирић и додао да је најбоље решење било продужетак распуста, који је завршен 21. јануара.

Министар просвете Бранко Ружић рекао је да би сутра требало да се донесе одлука о даљем раду школа због епидемиолошке ситуације, али да од тога не очекује ништа епохално.
Говорећи за ТВ Пинк он је рекао да образовни систем није место трансмисије короне, те да постоји и оптерећење сезонским вирус грипа. „У садејству са омикроном тај вирус прави проблема, пре свега код наставника“, рекао је он. Додао је да је образовни систем спреман за сваку одлуку која буде сутра донета. Подсетио је да је по препорукама Кризног штаба већ обезбеђено „разређење“ ученика у школама.

 

 

Извор: РТВ