Одигравањем трећег турнира у Првој стонотениској лиги протеклог викенда у Кањижи,  окончан је први део првенства.
Два места у Првој лиги која воде у елитни ранг, у овом моменту заузимају новосадска Војводина која има стопостотан учинак, и нишка Медијана са једним поразом. На трећем месту налази се увек неугодна Бачка Паланка, а на четврто место пало је Челарево са чак три забележена пораза на управо завршеном турниру. За плеј-оф изборили су се и Панонија и београдски Примар.
На  турниру у Кањижи СТK Бачка Паланка остварила је максимални учинак.  Kикиндска Галадска савладана је са 4:3, врањански Топ спин са 4:0 , а у општинском дербију Челарево је  свладано са 4:1. Екипа Челарева која је након прва два турнира заузимала 3 место,  поред пораза од бачкопаланчана претрпела је пораз од београдске екипе Примар и нишке Медијане.
Тимови који су после 11 одиграних утакмица заузели неко од првих 6 места у горњој половини табеле, наставиће борбу за највише позиције у лиги. Борбу ће такође водити и они из доње половине, али за опстанак. Наиме, систем такмичења у другом делу шампионата је такав да се лига дели на плеј-оф и плеј-аут и тимови ће у оквиру своје половине играти по систему свако са сваким, двокружно.

Почетак другог дела првенства очекује се 13. фебруара, а још нису познати парови.