Градски одбор Српске напредне странке у Шапцу саопштио је да су одборници те странке напустили седницу локалног парламента, јер се на дневном реду нашао документ којим се „признаје независност Kосова“. СНС наводи да је требало да се одборници изјасне о документу на основу ког се из буџета града Шапца издваја 10.000 евра за саднице јагоде намењене пољопривредницима у косовскометохијској општини Пећ.
„У документу који се нашао пред одборницима јасно пише да помоћ града Шапца иде општини у “земљи Kосово“, и даље се наводи да је “ова иницијатива прва те врсте између две земље“. Актуелни градоначелник Небојша Зеленовић ући ће у историју као први Србин који је недвосмислено признао лажну државу Kосово“, наводе напредњаци.
У саопштењу које је достављено медијима СНС подсећа да је Зеленовић један од лидера политичке организације „Савез за Србију“ и да је „учинио оно што ниједан Србин није још од битке на Kосову“. У саопштењу се даље наводи да грађанима који живе на Kосову и Метохији треба помоћи, не са 10.000 евра, већ са много већим износом, али да је за шабачке напредњаке неприхватљиво да се Kосово помиње као држава.
– Господине Зеленовићу, документ са овим текстом потурили сте одборницима да га одобре и притом сте се правдали да нисте овим признали лажну државу Kосово, већ је то урадила држава Аустрија са чијом невладином организацијом на овом пројекту сарађујете – кажу у шабачком СНС и додају да су изашли из сале јер нису желели да учествују у „још једном Зеленовићевом игроказу“.
Градоначелнику Шапца СНС поручује да ће о томе шта његови суграђани мисле о такозваној “првој сарадњи између две земље“, они то рећи на пролеће наредне године, те закључују да је сада свима јасно чије интересе заступа актуелна власт у Шапцу.