„Радио и телевизија Бачка Паланка“ д.о.о. Бачка Паланка је  друштво са ограниченом одговорношћу   за производњу и емитовање телевизијског програма ( скраћено РТВ БАП).  Једини је  регистрован емитер телевизијског програма на територији општине Бачка Паланка,  са дозволом за рад коју је издало Регулаторно тело за електронске медије –  РЕМ. Наша скраћеница је РТВ БАП и по томе смо препознатљиви не само на територији бачкопаланачке општине већ много шире.

  Програм ТВ БАП емитује се путем кабловских дистрибутера КДС, МТС, Супер нова, путем предајника Црвени чот  и путем стриминга. Поседујемо свој портал   rtvbap.rs  и страницу на  You Tube.

Поред нас у Бачкој Паланци постоји и интернет телевизија „БАП НЕТ“ као и неколико медијских портала.

У последње време појављује се све већи број објава медија који користе префикс ТВ и БАП, што грађане збуњује и те објаве  поистовећују са ТВ БАП.

Овим путем желимо да обавестимо јавност да се ограђујемо од текстова, видео клипова и свих видео материјала који се објављују на порталима са територије наше општине, а који у својој идентификацији користе речи БАП или ТВ, а нису РТВ БАП.