Profesionalno udruženje novinara Srbije s velikim gnušanjem, najoštrije osuđuje istupanje samozvanog stručnjaka opšte prakse , ponekada novinara u pokušaju , Milovana Brkića, koji je na protestu “Srbija protiv nasilja” u Beogradu izneo najnovije uvrede, pretnje i izlive mržnje, upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Zloupotrebljavajući tragediju koja je prošle nedelje zadesila Srbiju, u vreme neizrecive tuge, bola i žalosti za stradalima, Brkić javno poziva na nasilje bez imalo stida i srama.

Prilikom ove protesne šetnje Brkić je pokazao sramno i skandalozno ponašanje, ali i kako’’mali Perica’’ zamišlja borbu protiv „nasilja“.On je opsovao majku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i rekao: Kakva bre šetnja, treba puškama ući u Skupštinu i Vučiću idiotu otkinuti glavu – rekao je Brkić uz psovke upućene Angelini , majci predsednika Vučića.

U trenucima kada je cela nacija zgrožena tragičnim događajima koji su se dogodili prethodne nedelje, skandalozan je neprimeren postupak Milovana Brkića. Prouns ovim saopštenjem želi da se ogradi od izjava i govora mržnje Milovana Brkića, neuspešnog i novinara u pokušaju, jer ovakvi govori i istupanja nisu dostojni novinarske profesije. Zato, pozivamo sva novinarska udruženja da se ograde i zauzmu svoj stav o neprimerenom govoru i mržnji i javnog poziva na linč. Pozivamo nadležne da hitno reaguju i procesuiraju ovakve izlive mržnje i time zaštite sve građane Srbije, uključujući i predsednika Republike Aleksandra Vučića, kaže se u saopštenju Prouns-a koje potpisuje Zoran Veličković predsednik udruženja.

 

Izvor: rtv-vranje.rs