Одбио сам тачку о прузнању која је била у првој верзији документа „Економска нормализација“, Трампови људи су то уважили, те тачке у новим документима нема и то више неће бити тема, рекао је вечерас председник Србије Александар Вучић у Вашингтону.

Он је новинарима рекао да је први документ који је понудила америчка страна Београду и Приштини садржао тачку о међусобном признању, коју је он одбио, те додао да у даљим документима те одредбе више нема. Председник Вучић је новинарима пренео да је први документ, који је представљен,  носио наслов „Економска нормализација“ и да је министар Синиша Мали изјаву дао после тог документа.

У новим варијантама, сад већ другом и трећем документу, после наше интервенције, те тачке више нема, рекао је Вучић. „Дођу две стране, онда нам америчка страна подели документ, који ниједна страна, а за нашу са сигурношћу могу да кажем да није имала увид у тај нон пејпер документ… Ниједан за нас није лак, али је овај документ био ужасно тежак од 15-16 тачака, а једна је била и она о којој се говори цео дан, о међусобном признању“, рекао је Вучић. Истакао је да то није новост, али да томе није место у документу о економској нормализацији.                                                                                                                                                                 „Ја сам рекао да то не можемо да прихватимо и искрено, људи из Трамповог кабинета су саслушали шта смо имали да кажемо, били су фер и мислим да у даљим документима те одредбе више нема“, рекао је председник Александар Вучић.

Извор: Танјуг