Председник Србиjе Aлександар Вучић, коjи борави у посети Хиландару, честитао jе Божић свим верницима. „Mир Божjи – Христос се роди“, навео jе председник Србиjе на Tвитеру.

Председник Вучић је рано јутрос у 2.00 присуствовао Божићној служби, а затим у 7.00 Божићној литургији. Српски председник ће данас обићи све радове на обнови манастира Хиландар, тешко страдалог у великом пожару у ноћи између 3. и 4. марта 2004. године.

Посета Вучића манастиру Хиландар је прва званична председничка посета том српском манастиру у последње две деценије. О његовој посети Светој гори и Хиландару обавештен је и цариградски патријарх.

Председник Александар Вучић Бадње вече је провео у манастиру Хиландар, на Светој Гори, у знаку поштовања и ретких почасти са којима је дочекан у најважнијој српској светињи.

                                                     Уједињени до снажније Србије

На инстаграм налогу председника Србије Александра Вучића објављена је његова фотографија испред маслине коју је по предању у 14. веку засадио цар Душан.

„Манастир Хиландар је величанствен, а без обзира на то што су пред српским народом велика и тешка искушења, уверен сам да заједно и уједињени можемо да учинимо нашу Србију још снажнијом и бољом за све њене грађане. Христос се роди!“, порука је председника Вучића преко Инстаграм налога будућностсрбијеав.