Пвог викенда на такмичењу Кошаркашког савеза Војвидине, од пет пријављених екипа КК “ Феникс” је наступио са две .

Прва је на терен изашла генерација млађих пионира 2009. Они су гостовали у Петроварадину екипи КК “ Стар”. Велика борба од самог почетка овог меча, Феникс је контролисао резултат и игру и имао малу предност до пет поена и тако током целог првог периода, који је завршен предношћу Феникса од 19:18.

Наставак добре игре је виђен и у другом делу . Феникс је користио своје предности и одржавао резултат на својој страни , па је на полувреме отишао са предношћу од 35:31. Наставило се у истом ритму све до три минута до краја овог дела , Феникс је и даље контролисао резултат. У том минуту противници повређују најбољег играча Феникса , разбијајући му нос. Тај детаљ је дао крила домаћинима , а госте је узнемирило па је резултат до краја овог дела , а и саме утакмице прешао на страну домаћина који побеђују резултатом 57:72.

Другу утакмицу је играла генерација 2010. Они су дочекали екипу из Новог Сада КК “ НС Баскет07” . Екипа гостију слови за фаворита у групи . Током првог дела су се екипе смењивале у водству , велика борба за сваку лопту . Ипак су гости за нијансу били сналажљивији и воде после првог дела са 12:13.

И у другом делу је виђена велика борба , ипак гости успевају да повећају предност на 21:25.Почетак трећег дела је преломио утакмицу . Гости су успели да створе предност од девет поена које одржавају до краја овог дела и воде са 28:37. У последњем периоду Феникс игра пуно агресивније у одбрани , али им је то било довољно да само смање предност противника који побеђује са 39:43.