Stavljanje paprike u teglu je odličan način da se sačuva ukus ovog povrća za zimu.

Sastojci (za 4 -5 kg paprika):

1 litar sirćeta

3 litre vode

250 g šećera

150 g soli

1 konzervans

Priprema:

1.Prvo pripremite papriku, operite je, presecite na pola i izvadite semenke ili je ostavite celu, po želji.

2.Stavite predviđenu količinu  vode, sirćeta, soli, konzervansa i šećera na šporet da prokuva. Kada provri, ubacite papriku i ostavite je samo nekoliko minuta, da malo omekani.

3.Izvadite papriku, ostavite da se ohladi i ocedi.

4. Dok se paprike kuvaju, čiste tegle stavite u rernu na 100 stepeni da se sterilišu.

5. U pripremljene tegle pažjlivo poslažite paprike, ali ne do vrha, jer će one sigurno upiti dosta skuvane tečnosti. Naspite skuvanu tečnost i zatvorite tegle celofanom ili poklopcem za tegle.