Stavljanje paprike u teglu je odličan način da se sačuva ukus ovog povrća za zimu.
Sastojci (za 4 -5 kg paprika):
1 litar sirćeta
3 litre vode
250 g šećera
150 g soli
1 konzervans
Priprema:
1.Prvo pripremite papriku, operite je, presecite na pola i izvadite semenke ili je ostavite celu, po želji.
2.Stavite predviđenu količinu vode, sirćeta, soli, konzervansa i šećera na šporet da prokuva. Kada provri, ubacite papriku i ostavite je samo nekoliko minuta, da malo omekani.
3.Izvadite papriku, ostavite da se ohladi i ocedi.
4. Dok se paprike kuvaju, čiste tegle stavite u rernu na 100 stepeni da se sterilišu.
5. U pripremljene tegle pažjlivo poslažite paprike, ali ne do vrha, jer će one sigurno upiti dosta skuvane tečnosti. Naspite skuvanu tečnost i zatvorite tegle celofanom ili poklopcem za tegle.