У Републици Србији јуче је отпочела дистрибуција сезонских вакцина против грипа. У овој сезони дистрибуира се 373.360 доза четворовалентне вакцине против грипа произвођача Санофи  Пастера, а такође отпочиње и дистрибуција 22.640 доза вакцине против грипа Института за вирусологију, вакцине и серуме „Торлак”. Вакцине ће бити дистрибуиране  према мрежи института и завода за јавно здравље и очекујемо да ће дистрибуција бити спроведена до краја недеље, наведено је у обавештењу Института за јавно здравље Србије.

Вакцинација против грипа и у овој сезони 2022/2023. ће се спроводити на вакциналним пунктовима у домовима здравља, који су надлежни за спровођење имунизације. Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут” подсећа на значај  вакцинације против грипа како у интересу очувања сопственог здравља, тако и  индиректно у очувању здравља чланова породице и колектива.

„Нарочито истичемо важност правовремене вакцинације против грипа свих лица која припадају високоризичним групама становништва у циљу очувања здравља и спречавања болести“ наводе у Институту „Батут“.