Зимску паузу у првенству фудбалери ОФK Бачке из Бачке Паланке дочекују на последњем месту првенствене табеле. У последњем 19. колу јесењег дела шампионата Бачка је на свом терену изгубила од екипе нишког Радничког резултатом 1:2.
Гости из Ниша су од самог почетка утакмице кренули офанзивно и већ у 4 минуту голом Ђурановића повели са 1:0, што је био и резултат са којим се отишло на одмор. Офанзивнија игра домаћина у другом полувремену резултирала је поготком Ратковића у 63 минуту. Неколико шанси, које су играчи Бачке имали током утакмице није реализовано, а по неком неписаном правилу, таква игра увек буде кажњена. Kада је било готово изгледно да ће се утакмица у Бачкој паланци завршити поделом бодова, играч Радничког Kојић је у првом минути судијске надокнаде постигао гол и обезбедио својој екипи сва 3 бода.
Утакмицама 19. кола завршен је и први део суперлигашке сезоне 2020/2021. Бачка са 2 победе, 5 нерешених мечева и 12 пораза,  други део сезоне дочекује на последњем 20-ом месту првенствене табеле. Пролећни део првенства Суперлиге Србије утакмицама наставља се 6. фебруара 2021. године утакмицама 20. кола, а Бачка на свом стадиону дочекује екипу шабачке Мачве.