Од понедељка настава и на језицима мањина

Од понедељка настава и на језицима мањина

   Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Младен Шарчевић саопштио је  да настава за мањине почиње да се емитује у понедељак, 23. марта, на другом програму Радио-телевизије Војводине, ТВ Б92 и ТВ Санџак.

Шарчевић је у изјави за агенцију Танјуг нагласио да је на РТВ већ снимљено доста програма за припаднике мањина које живе у АП Војводина – Мађаре, Словаке, Румуне, Русине, Хрвате, док ће се на Б92 емитовати часови за бугарску и албанску мањину која живи у Србији.

Такође, како је рекао, са представницима Б92 су  вођени разговори и о томе да се дуални садржаји за средњешколце емитују на тој ТВ станици.

Према његовим речима, наставници су добили упутства и припремљени су програми за децу са посебним потребама за ИОП1 и ИОП2, с тим што су наставници добили инструкције и за ИОП3.

Од понедељка, ученици ће часове моћи да прате и на РТС 2, а биће повећан и фонд часова за ученике од првог до седмог разреда са два на три часа дневно, а за осмаке са три на четири часа дневно.

Ове недеље ученици су пратили предавања за општеобразовне предмете – српски, математику и свет око нас за ниже разреде, и српски, математику, историју, географију, физику, хемију и биологију за више разреде.

Од понедељка наредне недеље почињу и часови на даљину за страни језик, музичко, ликовно, технику са технологијом и информатику.

Курсна листа