Током 2021.г. у општини Бачка Паланка регистровано је више од 5.900 оболелих од covid 19 инфекције.
Након краткотрајног смањења броја оболелих у другој половини децембра 2021.године (до 10 оболелих дневно), а након празника, дошло је до наглог погоршања епидемиолошке ситуације. Последњих дана региструје се од 60-85 оболелих дневно, а укупно је ове године, до данас, регистровано 435 оболелих. Највећи проценат оболелих је старости 20-50 година, 7% оболелих је старије од 70 година, а 3% су деца до 10 година живота. Најстарији пацијент има 89 година, а најмлађи само 9 месеци. Kлиничка слика је нешто блажа у односу на претходну годину, мање има оболелих са тешком клиничких сликом и пнеумонија (упала плућа), које захтевају болничко лечење. Чешће се региструју и поновљене инфекције узроковане covid 19 вирусом, у односу на прошлу годину.
Kовид амбуланта је изузетно оптерећена и само претходног дана је узето око 150 узорака за тестирање на covid вирус. Тренутно раде три лекара у ковид амбуланти , а уради се више од 200 прегледа.
Вакцинација се и даље спроводи у амбуланти “Стари град” у Бачкој Паланци, а махом су то друге и треће дозе вакцине,  док је број нововакцинисаних занемарљив. Укупан број вакцинисаних је више од 18.700, а трећу дозу је примило 11.750 грађана наше општине, наведено је у Саопштењу др Мирјане Валан, епидемиолога бачкопаланачког Дома здравља „Др Младен Стојановић“.