„Златна свадба“ је једна од најлепших манифестација која се одржава у општини Бачка Паланка. То је прилика да 50 година брака, наши суграђани прославе на посебан начин. Поред свечаног дела манифестације и прославе , други део овог пројекта обухвата једнодневни излет и обилазак манастира. Након скупа испред зграде Општине Бачка Паланка, парови лагано крећу рутом која је сваке године иста-Петроварадинска тврђава, фрушкогорски манастири и ручак на сеоском туристичком газдинству.

„Путовање је започето скупом испред зграде Општине Бачка Паланка, која је и овај пут стала иза овог пројекта. Уследио је пут на Петроварадинску тврђаву, где је одређена пауза од сат и по времена, што је било сасвим довољно да се уз лагани успон, попије кафа, освежи и прошета тврђавом. Наставак путовања је подразумевао обилазак три Манастира Велику Ремету, Крушедол и Гргетег, где је код сваког манастира одређена пауза од 45 минута, довољно времена за обићи манастир, упали свећа, купи сувенир и оно што је нашим путницима најтеже пало , направи заједничка фотографија, шала.
И што би Балашевић рекао, таман смо били гладни, уследио је касни ручак или рана вечера на Сеоском туристичком газдинству Банстолка , наше пријатељице Мирјане Хемун, која нас је и овај пут дочекала у народној ношњи са послужењем на вратима газдинства, слатко од белих трешања . Мајстори свог заната су припремили ћурећи паприкаш, домаће сокове од зове, нане, јабука, домаће вино по избору, награђивана ракија од шљива и кафа и крофне. Уз опуштену атмосферу, размилили смо се по газдинству где се стварно има шта видети.
Има пар ствари које нас организаторе и даље поприлично растуже! Као и кад организујемо вечеру, наши слављеници при анкетирању су доста резервисани и нећкају се… после вечере, на поласку кући , следи одушевљење организацијом, похвале уз питање кад ћемо опет…. иста ствар и за путовање, пуно се пријави, па имамо утисак да неки траже оправдање да ипак не путују, а кад се они који су били на путовању врате у Паланку увек уследи питање… кад ћемо опет, што пре итд….
Драги будући слављеници, наше удружење и Општина Бачка Паланка са партнерима ову манифестацију праве Вама у част.. пријавите се сами и одлучите да будете у оној групи одушевљених, пренео је своје утиске за РТВ Бап, организатор „Златне свадбе“ Зоран Јовичин.