Фонд за пружање помоћи избеглим и расељеним лицима реализовао је Јавни позив за доделу новчане помоћи најуспешнијим студентима основних и академских струковних студија из избегличких породица који живе на територији  АП Војводине. Укупно 100 студената, који су  у претходном периоду остварили одличне резултате у досадашњем школовању добило је  новчану помоћ.

До сада је Фонд уз помоћ Покрајинске владе обезбедио ову помоћ за 300 студената а програм је уведен  2018.године. За ове намене до сада је издвојено 9 милиона динара.

„ Реализацијом оваквих програма показујемо да препознајемо и ценимо труд и успехе ових младих људи. Као и до сада, наставићемо да их подржавамо и подстичемо да наставе са добрим резултатима“, истакао је Душко Ћутило, дирекотр Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима.

Никола Плавац,  из Бачке Паланке нашао се као 5. на листи од 100 најуспешнијих студената који су добили новчану помоћ Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима на територији АП Војводине. Никола је студент 3. године биомедицинског инжењерства на Факултету техничких наука у Новом Саду, а био је ђак генерације 2017/2018. у ССШ „Др Радивој Увалић“.