За учешће у програму „Моја прва плата“ незапослене особе млађе од 30 година могу да се пријаве до 31. октобра ове године, саопштено је данас.

Ана Стојановић из Службе за дуално образовање и образовне политике Привредне коморе Србије рекла је да је реализација програма због великог интересовања привреде настављена и у 2022. години. „Наш циљ је да кроз ‘Моју прву плату’ омогућимо привредним субјектима да реше проблем дефицита кадрова и, у исто време, да подстакнемо запошљавање младих, омогућимо им да у компанијама стекну прва радна искуства и добију шансу за прво запослење“, рекла је она.

Стојановић је навела да се за учешће у овогодишњем програму пријавило 10.313 послодаваца са територије Србије, који су понудили места за укупно 26.905 младих практиканата за 18.006 различитих радних позиција“.

 Према њеним речима, највише се траже будуће књиговође и рачуновође, административни радници, програмери, продавци, инжењери различитих специјалности.

Она је навела да млади за тај програм могу да се пријаве преко портала mojaprvaplata.gov.rs. Услов је да немају више од 30 година, да су без радног искуства и да су на евиденцији незапослених Националне службе за запошљавање.