Program za prevenciju bolesti zavisnosti uključuje edukaciju učenika osnovnih i srednjih škola o štetnosti zloupotrebe narkotika. Udruženje „Restart“ takođe vrši edukaciju roditelja i drugih članova porodice o pojavama koje se tiču bolesti zavisnosti zloupotrebe narkotika. Preko organizovanja i održavanja javnih skupova, otvorenih tribina, seminara, festivala i drugih manifestacija vrši promociju zdravih stilova života i preventivno delujemo na mlade

Izazovi vrebaju na svakom koraku, a treba ostati jak i odlučan da bi im se suprotstavio, naglasili su predavači iznoseći svoja iskustva iz vremena kada su bili zavisnici pred srednjoškolcima. Ne postoji pravo niti pogrešno vreme za traženje pomoći, a zatražiti pomoć znači da ste napravili prvi korak na putu oporavka, naglašavaju u Udruženju za borbu protiv bolesti zavisnosti i postpenalnu podršku „Nada“ iz Bačke Palanke, koje svojim delovanjem u saradnji sa Udruženjem „Restart“ pored ukazivanja na štetnost zlupotrebe narkotika pruža podršku bivšim, oporavljenim i rehabilitovanim zavisnicima ka ponovnom uključivanju u zdrave tokove društva.

Ovaj projekat je sufinansiran iz Budžeta opštine Bačka Palanka. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.