Програм за превенцију болести зависности укључује едукацију ученика основних и средњих школа о штетности злоупотребе наркотика. Удружење „Рестарт“ такође врши едукацију родитеља и других чланова породице о појавама које се тичу болести зависности злоупотребе наркотика. Преко организовања и одржавања јавних скупова, отворених трибина, семинара, фестивала и других манифестација врши промоцију здравих стилова живота и превентивно делујемо на младе

Изазови вребају на сваком кораку, а треба остати јак и одлучан да би им се супротставио, нагласили су предавачи износећи своја искуства из времена када су били зависници пред средњошколцима. Не постоји право нити погрешно време за тражење помоћи, а затражити помоћ значи да сте направили први корак на путу опоравка, наглашавају у Удружењу за борбу против болести зависности и постпеналну подршку „Нада“ из Бачке Паланке, које својим деловањем у сарадњи са Удружењем „Рестарт“ поред указивања на штетност злупотребе наркотика пружа подршку бившим, опорављеним и рехабилитованим зависницима ка поновном укључивању у здраве токове друштва.

Овај пројекат је суфинансиран из Буџета општине Бачка Паланка. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.