Центар за лечење болести зависности 

Зависност се дефинише као претерана, патолошка везаност за неке супстанце или неке нематеријалне ствари, уз неодољиву, тешко савладиву жељу да се настави са узимањем. Kада поменемо зависност,  најчешће мислимо на наркоманију или алкохолизам, али зависност се може развити и у односу на друге објекте. Једна од њих је зависност од коцке, која се сматра најтежом бихејвиоралном, нехемијском зависношћу и лечење зависности од коцке је веома комплексно.
У Центру за лечење болести зависности у селу Дворска, који је основало Удружење грађана „Преображење“ на рехабилитацију од болести зависности долазе оболели од свих видова болести зависности, а приметно је да их у последње време има доста који су зависни од коцке.
Оно што је битно, а што УГ „Преображење“ истиче на сваком кораку, јесте стварање могућности рехабилитованим зависницима да се након изласка из Центра укључе у здраве токове друштва.

 

Овај пројекат је суфинансиран из буџета Општине Бачка Паланка. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.