Predhodne nedelje je sva pažnja u KK „Feniks“ bila usmerena na generaciju 2011. koja je igrala dve poslednje utakmice u ligi.

Posle pobede kući protiv KK„ Spartak“ usledilo je gostovanje u Subotici. Utakmica koja je mogla da pokvari savršenu sezonu za ovu generaciju . Od samog početka se igralo veoma tvrdo i agresivno. Koševi su se postizali teško i u takvoj igri ni jedna ekipa nije uspevala da stekne prednost pa je ovaj deo završen rezultatom 9:9.

U drugom periodu se igralo još čvršće,  naročito Feniks nije dozvoljavao protivniku da postiže poene pa su stekli prednost od 16:13.

Posle velikog odmora Feniks uspeva da kruniše svoju dobru igru u odbrani i sa brzim napadima uspeva da poveća prednost na velikih 36:23. U poslednjem periodu Feniks kontroliše rezultat , ne dozvoljava ni u jednom momentu domaćinima da ugroze prednost i Feniksa. Sigurnom igrom čak i povećavaju prednost i pobeđuju sa 50:31. Čime su i teoretski osigurali prvo mesto u takmičenju Košarkaškog saveza Vojvodine.

Ovoj generaciji je ostala još jedna ustakmica u Novom Bečeju protiv ekipe KK “Jedinstvo“.

Domaćini su u ovom meču malo bolje počeli , od samog starta su imali minimalnu prednost . Ovu četvrtinu su završili sa vodstvom od 8:12. U drugom delu je Feniks zaigrao za nijansu bolje i veoma brzo je uspeo da izjednači rezulta pa do kraja ovog dela nijedna ekipa nije uspevala da stekne prednost , ovaj period je završen rezultatom 23:23. Po običaju najbolji period za Feniks je treća četvrtina u kojoj ako je rezultat neizvestan lome protivnika i stvaraju prednost . Tako je bilo i ovog puta . Feniks odličnom odbranom lomi protivnika i stiče prednost od deset poena 37:26.

U poslednjem periodu iako mladi igraju veoma iskusno čuvaju prednost i pobeđuju sa 49:37. Završavaju još jednu godinu bez poraza u takmičarskim utakmicama i sasvim zasluženo pokazuju da su trenutno najbolja ekipa na prostorima Vojvodine . Proglašeni su i najbolji grač u takmičenju Bjelobrk Stefan i trener Žarković Branislav.

Ovaj uspeh su postigli : Nikolašević Filip , Savić Vidak, Šarčev Petar, Rodić Aleksej, Bjelobrk Stefan , Puhača Ognjen,Vulić Vladimir, Kopanja Mila, Tomić Lazar , Tir Andrej , Vukoje Vasilije, Čivčić Luka, Jakšić Nikola , Pecelj Relja , Permoser Aleksandar.