Povodom konkursa ministarstva za brigu o selu za mlade za kupovinu kuće sa okućnicom,  predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica ističe da je za dolazak u Bačku Palanku zaintersovan veliki broj mladih, i da je tokom prethodne dve godine kupljeno 69 kuća u vrednosti 72,7 miliona dinara.


– To znači da je 69 porodica započelo nov život na teritorije opštine Bačka Palanka. To je 69 porodica koje su uz pomoć opštine i ministarstva kupile kuću sa okućnicom i rešile svoje stambeno pitanje i egzistenciju. Tokom 2021. obezbeđeno je 53 miliona dinara, čime je obezbeđena kupovina 48 kuća, a 2022. obezbeđeno je 19,7 miliona dinara za  kupovinu 21 kuće. Veliki broj porodica je već završio radove na rekonstruciji i sanaciji – kaže predsednik opštine. On ističe da je razumljivo interesovanje mladih za kupovinu kuće na teritoriji opštine Bačka Palanka.


– Zemljište u našoj opštini je jedno od najplodnijih u Vojvodini. Na našoj teritoriji se nalazi čuvena Vojna ustanova Кarađorđevo, sedište kompanije „Nektar“ koja je regionalni lider u oblasti proizvodnje prirodnih sokova, kao i distributivni centri, voćnjaci, vinogradi i usevi nekoliko najvećih regionalnih kompanija za proizvodnju hrane. Svako ko odabere da živi u nekom od naših sela, moći će da na svojoj okućnici uzgaja povrće za potrebe svoje porodice – kaže Šušnica i ističe da i ove godine očekuje veliki broj prijava.


– Mi smo opština koja se razvija i koja želi da ima što više stanovnika. Da imamo što više dece, i zato investiramo u sve delove naše opštine. Popravljamo ulice, rekonstruišemo i gradimo škole i vrtiće. Rekonstruišemo sportske objekte i domove kulture, uređujemo atarske puteve. Radimo na planovima za izgradnju novog mosta i nastojimo da unapredimo privredni ambijent kako bismo privukli nove investitore – kaže Šušnica.


Кonkurs je otvoren do kraja godine, a detalji vezani za konkurs  mogu se videti na sajtu Ministarstva za brigu o selu i opštine Bačka Palanka.