Министар омладине и спорта Вања Удовичић, данас је посетио општину Бачка Паланка. Министра су дочекали,  представници локалне самопураве и чланови спортских клубова и  организација, потом је уследио састанак на коме се  отворено разговарало о раду клубова, текућим проблемима и свим достугнућима у области спорта у Бачкој Паланци,  који су постигнути у протекле 4 године.

Министар Удовичић је у данашњој посети истакао да је најактивнији Савез за школски спорт, који има програме за бесплатно бављење спортом и тако укључује велики број младих људи да се баве неким видом рекреације. У систему школског спорта у Србији  тренутно има 175. хиљада  деце,  Савез константно ради на тенденцији повећања броја деце у спортске активности,  мотивише их и подстиче  да развију здраве  стилове живота.

Министар је нагласио да се акција донирања спортске опреме за школе и даље се наставља  и обадовао ученике ОШ „Браћа Новаков“ у Силбашу новом спортстком опремом и реквизитима.

Општина Бачка Паланка је спортска средина у којој се из године у годину све више пажње посвећује укључивању младих у спортске активности. У протеклом периоду урађено је много у области спорта, скоро све месне заједнице имају своје спортске сале а овогодишњи буџет за спорт је увећан па се тако ове године за спорт издваја 35. милиона динара. Укупном развоју спорта у општини Бачка Паланка доприноси и Спортски савез у који је укључено  66 регистрованих, спортских клубова на територији општине Бачка Паланка.