РЕПРОДУКТИВНО ЗДРАВЉЕ

 

Репродуктивно здравље је стање физичког, менталног и социјалног благостања у свим областима везаним за репродуктивни систем, у свим фазама живота. Право на сексуално и репродуктивно здравље представља битну компоненту универзалног права на највиши могући стандард телесног и менталног здравља, како је то дефинисано у Универзалној декларацији о људским правима.

Брига о репродуктивном здрављу жена почиње од рођења, а нарочито је важна у периоду младалаштва, када се дешавају крупне промене у телесном изгледу и функционисању организма, доживљавању спољашњег света, начину размишљања и остваривања контаката са другим људима.

У сарадњи са РТВ БАП поликлиника BiOS LAB у Бачкој Паланци обезбедила је бесплатно 3 гинеколошка прегледа за девојке које први пут долазе код гинеколога. Потребно је да се у среду 1. децембра у периоду између 10.00 и 12.00 часова јавите на РТВ БАП на број телефона: .021 3800091, а ми ћемо имена 3 гледатељке које се прве јаве проследити поликлиници BiOS LAB. Наравно, та имена ће за јавност остати непозната.