Десета, редовна, акција добровољног давања крви биће спроведена сутра у просторијама Црвеног крста Бачка Паланка. Ове године све акције које се спроводе у нашем граду су целодневне, тачније одвијају се од 08.00 12.00 и од 14.00 до 18.00 часова.

Добровољно давање крви није само хумани гест којим помажете другима. То је добар начин да помогнете и себи. Разлози за привремену или трајну забрану давања крви могу да буду здравствене природе. Уколико желите да дате крв, а претходно сте били болесни или под терапијом лекари саветују да је потребно направити паузу до одласка на акцију давања крви. Време привремене забране зависи од болести. Тако од проласка прехладе до трансфузије треба да прође седам дана. Када је о лековима реч, седам дана је на пример време које треба да прође од узимања антибиотика до давања крви.

 Акције ДДК овог месеца биће одржане и у сеоским месним заједницама наше општине и то 19. октобра у Гајдобри, у Товаришеву и Обровцу 20. и 27. акција ДДК биће одржана у Деспотову и Пивницама.

Снабдевање компонентама крви је неопходно како би у сваком тренутку било довољно крви за хитне и ванредне ситуације и витално угрожене пацијенте.
Зато је важно да донирамо крв јер на тај начин помажемо да крв чека пацијента, а не пацијент крв.