Још један да општина Бачка Паланка не носи случајно епитет најхуманије средине потврђује и спроведена акција прикупљања слаткиша и играчака за прављење новогодишњих пакетића за децу са Косова и Метохије.

Хуманитарна помоћ за децу са Косова и Метохије прикупља се у оквиру акције која се спроводи у више градова, а ове године по први пут се прикључила и општина Бачка Паланка. Хуманитарна организација „Сви за Космет“ већ шесту годину спроводи акцију прикупљања пакетића уочи Божића.

 

Прошле године , на основу прикупљања пакетића хуманитарна организација „Сви за Космет“ успела је да направи 7.300 пакетића које су поделили деци из 177. места.

Ове године и бачкопаланчани учинили су гест племенитости и доброчинста, пуне кутије слаткиша и играчака које су сакупљене на акцији биће послате малишанима на Косову и Метохији и тако им улепшати новогодишње празнике.

Овај текст настао је у оквиру пројекта који спроводи портал Радио и телевизије Бачка Паланка „Помози другима помоћи ћеш себи“ , а који је суфинансиран из буџета Републике Србије – Министарства културе и информисања. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту и овом тексту, нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.