Црвени крст Бачка Паланка у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине годишње на територији општине Бачка Паланка организује 44 редовне акције добровољног давања крви. У граду Бачка Паланка акције се организују једном месечно – друге среде у месецу. У насељеним местима општине акције се организују 4 пута у току године. У Бачкој Паланци акције добровољног давања крви су целодневне, док у насељеним местима акција траје 2 сата.

Подсећамо да је општина Бачка Паланка више од 10 година за редом проглашавана за најхуманију средину на пољу добровољног давања крви, захваљујући хуманим људима великог срца.

 

Поред акција добровољног давања крви у општини Бачка Паланка било је још акција на којима су наши суграђани показали своју хуманост. На хуманитарном базару уприличеном за прикупљање помоћи за лечење девојчице Лане Јовановић, паланчани су, као и много пута до сада показали да није узалуд ова ова средина проглашена за најхуманију средину. На акцији, у оквиру које су за добровољне прилоге намењене лечењу мале Лане, људи великог срца добијали колач, играчку, осмех и лепу реч, прикупљено је укупно 124.500, 00 динара, који су уплаћени на рачун хуманитарне фондације „Буди хуман“.

Време празника је време даривања. У оквиру акције „Буди и ти нечији Деда Мраз“ коју је организовала Канцеларија за младе општине Бачка Паланка подељени су пакетићи малишанима из социјално угрожених породица. Ову акцију већ другу годину за редом спроводи Канцеларија за младе у сарадњи са локалном самоуправом и нашим суграђанима који су својим малим доприносом учинили да малишани осете радост новогодишњих празника.

Овај текст настао је у оквиру пројекта који спроводи портал Радио и телевизије Бачка Паланка „Помози другима помоћи ћеш себи“ , а који је суфинансиран из буџета Републике Србије – Министарства културе и информисања. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту и овом тексту, нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.