На празник Велике Госпојине, у недељу, 28. августа 2022. одржан је јединствен догађај у Бачкој Паланци- хуманитарна акција под називом „Један додир мења СВЕ(с)Т!”.

Иницијаторка и организаторка акције, Милена Векић, позвала је своје колеге масере, терапеуте и физиотерапеуте са циљем да током целог дана пруже бесплатно своје услуге, а за узврат да заједнички прикупе новац за лечење наше суграђанке Ленке Жутковић.

Интересовање за учешће је превазишло сва очекивања, скоро стотину професионалних терапеута и масера је изразило жељу за учешћем, али је због ограниченог броја одабрано 35 најбољих. Гости су пристигли из свих крајева Србије (Нови Сад, Београд, Шабац, Лозница, Чачак, Лесковац, Нови Пазар, Обреновац, Госпођинци, Инђија, Савино Село, Рума, Крагујевац, Темерин, Сремски Карловци…). У прелепом амбијенту поред базена “Тиквара” Бачкопаланчани су могли да уживају у чарима масаже, позитивној енергији и лековитом додиру. Као што мото акције каже “Један додир мења СВЕ(с)Т” кроз акцију је постигнут циљ, да кроз благодатне додире, покрете и потезе ове групе хуманитараца и људи великог срца, променимо СВЕСТ и учинимо добро дело, те да заједнички овај СВЕТ учинимо хуманијим и лепшим местом за СВЕ!

Током акције је сакупљено 172.840,00 динара. Део је сакупљен од продатих улазница за базен (51.720,00 РСД), док је преко масажа прикупљено чак 121.120,00 РСД.

Организаторка Милена Векић није крила своје одушевљење и радост. Акцију је припремала неколико недеља а у томе је имала помоћ и подршку, пре свега породице, који су учествовали у свим сегментима припрема, а потом и бројних спонзора, који су подржали акцију на различите начине. Пре свега је пријатно изненађење био велики одзив колега, који су о сопственом трошку дошли у Бачку Паланку да заједнички учине добро дело и прикупе што већи износ новца за Ленку.

Организатори се захваљују   СРЦ “Тиквара” директору  Милану Козомори,  као и  осталим  донаторима међу којима су: Јован Илић, пекара „Дрља“, АД „Подунавље“, дисконт „Касица С“, Стојановић Пхарм доо, Кафана „Код пецароша“, Yуго штампа доо, ди-џеј Марић, радио „Импулс“, салаш „Гњездо“, као и бројни појединци који су својим ангажовањем и волонтерским учешћем помогли да овај јединствени догађај протекне што успешније, професионалније и квалитетније.

Осим масажа, током акције је реализован и пратећи програм, у оквиру ког су одржана чак четири едукативна предавања уз занимљиве презентације и практичне примене (предавачи: Гордана Нешић, Рада Бубања, Сања Смајић и Даница Нешић), хуманитарна продаја колача и промоција књига (Апеx центар), који су такође били део програма прикупљања средстава за лечење Ленке Жутковић.