Фестивал ауторског филма (ФАФ) је основан 1994. године са циљем да домаћој публици представи најбоља савремена, уметничка филмска остварења. Остварења која се на фестивалу приказују другачија су од већине филмова са редовног биоскопског репертоара – не теже пукој забави, већ трагају за дубљом, реалнијом и комплекснијом сликом данашњег света и човека. Број посетилаца расте из године у годину, што указује на значај и неопходност дешавања овакве манифестације.

У Градском биоскопу Фестивал ауторског филма биће одржан од 29. новембра до 2. децембра а пројекције ће бити од 21.00 час.

29. новембра „Бенедета“

У 17. веку у Италији, куга разара земљу. Млада Бенедета стиже у манастир у Тоскани. Манастиру се убрзо придружује млада сиромашна Бартоломеа. Бенета се полаку упушта у романтичну везу са новом монахињом.

30. новембра „Келти“

Зима 1993. године. Бил Клинтон је изабран за председника САД. Одри Хепбурн је умрла. Ратови који окончавају живот Југославије настављају се у Босни и Хрватској. Београд је под санкцијама и инфлација прети да постане хиперинфлација. Миња слави осми рођендан.

1. децембра   „Опуштање песница“

У малом месту на планинама Северне Осетије, Заур негује дисциплину. Најстарији син се одселио, млађи брат не зна шта жели у животу, а сестра Ада активно планира како да побегне. Она је одрасла жена, иако је отац и даље третира као дете.

2. децембар   „Баксузни секс или луда порнографија“

Репутација школске учитељице Еми је угрожена након што је на Интернету процурео снимак њеног секса. Присиљена да се састане са родитељима који траже њено отпуштање, Еми одбија да се преда притиску.

Цена улазнице је 250 динара.