Тренутну епидемиолошку ситуацију у Бачкој Паланци карактерише смањење броја оболелих од ковид 19 инфекције. Током децембра је регистровано више од 330 оболелих, а прошле недеље 85. Само у новембру је било више од 1000 оболелих, а током целе године регистровано је скоро 5900 особа оболелих од ковид 19 инфекције. Надамо се да ће се тренд смањења броја оболелих наставити и даље, мада предстојећи празници, породична и свака друга окупљања, представљају велики ризик по епидемиолошку ситуацију.
Молимо грађане да воде рачуна о свом здрављу, да се придржавају свих прописаних превентивних мера: ношење маски у затвореном простору, а у случају гужви и на отвореном, хигијена руку, радног и животног простора, одржавање физичке дистанце кад год је то могуће, избегавање јавних скупова, дружења где борави више особа… У сваком случају се препоручује шетња у природи, физичка активност, избалансирана исхрана (више воћа и поврћа, мање прерађевина од меса ).

Вакцинација против САРС ковид 19 вируса се и даље спроводи у амбуланти „Стар град“ у Бачкој Паланци, сваког радног дана, сем суботе, САМО ПРЕ ПОДНЕ. Због празника амбуланта ће за сада и четвртком радити пре подне!
До сада је у Бачкој Паланци вакцинисано 18650 грађана, а трећу дозу је примило 11 350 грађана наше општине.

Обавештавамо грађане да још увек могу да се вакцинишу и против грипа, вакцине још има на свим пунктовима, тј амбулантама. У питању је четворовалентна Инфлувац тетра грип вакцина, која може да се даје свим особама изнад три године живота. Препоручени размак између ковид и грип вакцине је 14 дана.

Грађанима Бачке Паланке у Новој 2022-ој години, желимо пуно здравља и среће!