Нашој редакцији стигло је саопштење из Дома здравља „Др Младен Стојановић“ о тренутној епидемиолошкој ситуацији у општини Бачка Паланка које преносимо у целости:

Тренутну епидемиолошку ситуацију у Бачкој Паланци можемо оценити као неповољну, са тенденцијом побољшања. Током новембра у ковид амбуланти је регистровано око 1050 пацијената са ковид инфекцијом. Почетком децембра приметан је пад оболелих и дневно се региструје од 5-10 оболелих, те је и број прегледа смањен и креће се од 100 до 140. Тренутно радно време ковид амбуланте је од 7.00 до 19.00 часова.
Од ове недеље због смањеног обима посла пункт за вакцинацију у амбуланти „Стари град“ неће радити суботом. Амбуланта ће радити као и до сада, пре подне до 14 часова, а четвртком после подне до 19 часова за пацијенте.

Тренутно на пункту има свих расположивих вакцина Синопфарм, Фајзер, Спутњик, Астразенека и Модерна. Како су Спутњик, Астразенека и Модерна вишедозне вакцине пацијенти се групишу и позивају са пункта одређеним данима, због смањења растура, јер једном отворена бочица вакцине, мора се потрошити истог дана.

Такође вас обавештавамо да још увек има грип вакцине Инфлувац-тетра, а вакцинација се спроводи код изабраног лекара. Размак између грип вакцине и вакцине против ковид 19 инфекције треба да буде најмање 14 дана.

Молимо грађане да воде рачуна о свом здрављу, да се придржавају свих прописаних превентивних мера: ношење маски у затвореном простору, а у случају гужви и на отвореном, хигијена руку, радног и животног простора, одржавање физичке дистанце кад год је то могуће, избегавање јавних скупова.