Знатижељна, маштовита, врцава, слободна, пуна енергије, петогодишња девојчица Емма води своје вршњаке кроз разне садржаје, упознајући околину и начин на који она функционише. Својим активностима Емма код вршњака подстиче креативно стваралаштво и показује на који начин могу стећи вештине кроз разнолике активности.
Често деца изговарају реченицу: кад порастем бићу глумац. Нека деца то кажу данас, а сутра већ желе да постану нешто друго, треће, четврто… Они упорнији осмишљавају игре, праве сами представе за родитеље, родбину и пријатеље. Глума је често присутна и у образовном систему и то од најмлађег узраста.
Деца кроз глуму развијају осећај одговорности, откривају да није довољно само желети успех  већ се за њега мора уложити напор, као и да усавршавање у некој активности може бити прави извор задовољства. Емма и другари управо вас воде у свет глуме.

Овај пројекат је суфинансиран из Буџета Републике Србије – Министарства културе и информисања. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.